Clubavond 1 december 2022

Nadat Koos de avond opende kwam hij met de volgende mededelingen:

  • Er waren 5 afzeggingen voor vanavond
  • 13 leden hebben in totaal 19 foto’s ingestuurd voor vanavond
  • Op 8 december staat in de middag het bezoek aan het drukkerijmuseum in Meppel gepland. Koos noemt de namen van degenen die zich hebben opgegeven en er komt nog iemand bij (hij zal het aantal doorgeven aan het museum). We krijgen nog een mail over de bijzonderheden
  • Even ter herinnering: de clubavond van 5 januari is verzet naar 12 januari a.s.
  • Er is een werkgroepje (Henk D., Marijke, Hans en Koos) dat zich heeft gebuigen over fotobesprekingen. Zie de voorstellen in een vorige mail. Als iemand nog wat wil aandragen  dan graag even op de mail naar Koos. Op de volgende clubavond worden de voorstellen besproken. 

Hierna geeft hij het woord aan Philip. Die heeft de vraag gekregen of de fotoclub een film zou kunnen maken over domotica (met technologische middelen zorg op afstand bieden) om in beeld te brengen hoe dit werkt en wat de mogelijkheden zijn. Er zijn een paar huizen in zuid-west-Drenthe waar gefilmd en gefotografeerd is.  Ook van foto’s kan een film worden gemaakt. Een paar mensen willen wel meewerken/-denken. Philip zal dit doorgeven en er op terugkomen of en hoe dit verder vorm gegeven kan worden.

Het thema van vanavond: “lachen/plezier”. Ook vanavond wordt weer niet een “beste foto” gekozen. Een scala aan foto’s kwam langs. Wat is er goed aan, wat kan beter. Alle facetten werden besproken. Het werd weer ’s duidelijk dat je (zeker voor zo’n onderwerp) bij straatfotografie meestal geen tijd of ruimte hebt om aandacht te kunnen besteden aan zaken als standpunt, belichting, compositie e.d.: je ziet iets en moet meteen “schieten” anders is het moment voorbij. Bij diverse foto’s bleek dat croppen een sterker beeld geeft, waarbij overigens wel de relatie met de omgeving duidelijk moet blijven, omdat de foto anders geen verhaal vertelt.

Na de pauze noemt Koos nog de geplande expositie in Over Entinghe in Dwingeloo. Omdat dit in januari gaat gebeuren, wordt ons gevraagd om op 15 december 2 foto’s mee te nemen (30×40 met passe partout in aluminium lijst van 40×50) of naar Cor te brengen. Cor biedt aan om weer vergrotingen gezamenlijk laten afdrukken. Stuur ze dan z.s.m. naar Cor (niet in RAW).

Aan het eind van de avond vraagt Jannie of er nog iets op papier komt over het onderwerp van vorige keer (fotograferen met smartphone), omdat zij er die avond niet bij was. Reactie Jan: “alles op z’n tijd”, komt dus voor elkaar, maar kan nog even duren.

Volgende clubavond: 15 december a.s., onderwerp “vrij werk” (max. 3 foto’s insturen) en het onderwerp “foto’s bespreken” zal ter tafel komen.

Tot dan!

Renny.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s