Clubavond 3 November 2022

Koos heet iedereen welkom. E zijn slechts 3 afmeldingen, dus een flinke opkomst.

Tentoonstellingen: er zal er één zijn in Dwingeloo, die tot maart duurt. Daarna kunnen onze foto’s terecht in het ziekenhuis in Hoogeveen en vervolgens volgend seizoen nog in Noordwolde (via Gerard)

Uitjes: op 10 november naar Kampen voor avondfotografie en om even te peilen hoeveel mensen mee willen wordt gevraagd handen op te steken. Het gaat om zo’n 6 á 7 mensen, opgave bij Jan en via hem horen de deelnemers tijd en plaats.

Op 19 nov. staat het wad genoteerd, maar Folkert geeft aan dat het nu niet het geschikte moment is. Dit bezoekdoel wordt doorgeschoven naar een ander moment (voorjaar?).

Koos heeft het boek “Foto’s analyseren en bespreken” van Tom Meerman gelezen, waarin het gaat om 9 beeldelementen. De opzet sluit aan bij onze besprekingen, volgens Koos en hij wil dit graag met een aantal mensen bespreken om tot wellicht betere besprekingen door ons te komen. Hij vraagt wie hier aan wil deelnemen en zal er na de pauze op terugkomen.

Sikke stelt voor om de avond van 23 maart 2023 in te vullen met portret- en modefotografie en meer met mevrouw Gea. Koos vraagt hem dit vast te leggen.

Voor vanavond, thema high- en low key, is er door 16 personen werk ingestuurd en 2 foto’s met vrij werk (een mogelijkheid die nog was aangegeven door Koos in de uitnodiging voor vanavond).

Dat dit een erg moeilijke opdracht was bleek uit de foto’s (is dat nou wel of niet high- of low key…?) en uit wat diversen vertelden over hun worsteling hiermee. Mooi om te zien dat iedereen er behoorlijk serieus mee bezig was geweest.

Juist omdat het zo’n moeilijk onderwerp is, stelde Cor voor om tijdens een avond met “vrij werk” ook foto’s met high en low key op te sturen. Kunnen we bezien of er enige voortgang is geboekt – als men dit wil tenminste. De leden vonden dit een goed idee.

Na een pauze heeft Koos een aantal mensen kunnen noteren voor “foto’s analyseren en bespreken”, t.w.: Henk, Henk, Marijke en Hans. Hij zal hierover met hen contact opnemen.

Op onze volgende avond, 17 november, met thema “fotograferen met de mobiele telefoon”, zal Jan ons hier meer over vertellen en we sturen hiervoor 2 foto’s in, gemaakt met onze mobiele telefoon.

Tot 17 november!