Clubavond 12 januari ’23

Na het uitwisselen van de beste wensen voor dit nieuwe jaar opent Koos onze clubavond en spreekt de wens uit dat we veel gezellige clubavonden mogen hebben met natuurlijk perfecte foto’s en goeie besprekingen. Gelukkig was het technische probleem van de tv snel verholpen door Arnold en m.n. Jan.

Er is een aantal afmeldingen (Lutske, Folkert, die voorlopig niet aanwezig zal zijn i.v.m. met ziekte van zijn echtgenote en Henk D.). Er zijn meer leden afwezig die zich helaas niet hebben afgemeld, waardoor daar helaas ook geen rekening mee kan worden gehouden met de hoeveelheid koffie/thee en het inrichten van de zaal.

De expositie in Over Entinghe in Dwingeloo is ingericht door Henk, Koos, Philip en Renny. Cor, die alles tot in de puntjes had voorbereid, moest helaas verstek laten gaan. Er zal nog een stukje in de Westervelder komen. Mocht iemand vinden dat zijn/haar foto op een slechte plek hangt (de foto’s hangen verspreid over 3 ruimtes): laat het weten, dan kan er wellicht halverwege nog wat worden gewisseld.

Hierna zal er een expositie zijn in Oosterwolde (via Gerard) en in het 4e kwartaal één in het ziekenhuis in Hoogeveen.

Het programma voor de rest van het seizoen is inmiddels aangepast en door iedereen ontvangen. Op 19 januari: fotolezing door Leo Vogelenzang en v.w.b. 23 februari: max. 3 foto’s in totaal aanleveren, vrij werk en/of foto’s van de kassen in Frederiksoord.

Koos neemt nog even in het kort door wat het werkgroepje ( Marijke, Hans, Henk D. en Koos) als concept aan allen heeft verzonden. Kort gezegd: de tot nu toe gehanteerde 3 criteria ( creativiteit, compositie en techniek) uitbreiden met meer criteria. Reacties: De reactie van Arnold is ons al in een mail gestuurd. Het bespreken in kleine groepjes kan opleveren dat meer mensen aan het woord komen. Vraag: valt perspectief niet onder compositie? We willen leren van elkaar (deskundigheidsbevordering): af en toe inplannen: “gebruik” te maken van de “echt goeien” en bijv. ook mogelijkheden van camera’s bespreken.

In de loop van de clubavonden zal aan de hand van de praktijk e.e.a. verder worden uitgewerkt.

Vervolgens gaan we over tot het bespreken van de ingestuurde foto’s waarbij er 2 korte pauzes worden gehouden. Het gaat om “vrij werk”. In de eerste ronde wordt 1 foto besproken (door de fotograaf te bepalen), daarna een 2de foto (idem). Er komt weer een enorme diversiteit aan onderwerpen langs, tips ter verbetering en complimenten wisselen elkaar af.

Samenvatting van Hans aan het einde van de avond: “kruip wat meer in je onderwerp” juist n.a.v. het aantal keren dat wordt geadviseerd een foto te gaan ‘croppen’. Goed punt.

Rond 21:45u sluit Koos de avond af.

Tot volgende week, 19 januari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s