De Fotoclub en zijn doelstellingen

Fotoclub Westerveld e.o. bestaat momenteel uit ruim 20 enthousiaste amateurfotografen.
Van september tot in april komen we om de 2 weken op donderdagavond bij elkaar om kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren op het gebied van fotografie. Plaats van samenkomst is De Wiekslag (Oude  Dijk 57, 8351 HR Wapserveen).
De invulling van die avonden is heel divers, er zijn bijvoorbeeld onderlinge fotowedstrijden (n.a.v. opdrachten), presentaties van eigen werk en praktijkavonden waarop we elkaar bijspijkeren over uiteenlopende onderwerpen.
Het clubseizoen wordt afgesloten met een avond waarop ook introducees van harte welkom zijn. De wisseltrofee, “de kei van fotoclub Westerveld e.o.” voor de beste fotograaf van dat seizoen, wordt dan uitgereikt. En er zijn die avond nog 2 extra wedstrijden, waarbij de beoordeling plaatsvindt door alle aanwezigen.
Ieder clubseizoen is er een andere themafoto en de resultaten daarvan worden ook op deze avond getoond.
Het Dagelijks Bestuur van Fotoclub Westerveld wordt ondersteund door een programmacommissie.
Naast het vaststellen van het seizoensprogramma zorgt deze ook voor de organisatie van verschillende foto-uitjes buiten de clubavonden om, waarbij iedereen uiteraard zelf beslist of hij/zij er aan wil deelnemen. In het programma wordt ook de themafoto voor het seizoen bekend gemaakt.
Geïnteresseerd? Kom dan ’s een avond geheel vrijblijvend bijwonen om de sfeer te proeven! Neem dan wel even contact op via het Contact formulier.

Doelstelling fotoclub Westerveld en omstreken

Het doel van de fotoclub Westerveld is het bevorderen van de amateurfotografie in al zijn facetten, zoals:

• De ontwikkeling en verdere uitbouw van de technische kennis van de fotografie van de leden, incl. een gedegen kennis van de werking en de bediening van de  eigen camera.
  • Verdere ontwikkeling van de kennis en het inzicht in compositie, esthetische vormgeving en creativiteit van de leden/amateurfotografen.
  • Ontwikkeling van de kennis en vaardigheden in het beoordelen van eigen foto’s en die van de andere leden van de club.
  • Het inspireren van de leden en stimuleren van het plezier in de fotografie

De fotoclub Westerveld wil deze doelen bereiken via

• Het opzetten van een afwisselend, inspirerend en deskundigheid- vergrotend programma voor de (in principe) tweewekelijkse clubavonden.
  • Active stimulering van de leden tot deelname aan het voorliggende programma- onderdeel.
  • Het stimuleren van de leden in  hun bijdrage aan een veilige, vertrouwde, inspirerende clubavond, waarbij gezelligheid, onderlinge ondersteuning en deskundigheid bevordering een centrale rol spelen.
  • Het organiseren van fotoworkshops, lezingen  en/of  uitstapjes naar waardevolle of inspirerende foto-objecten/doelen of tentoonstellingen.
  • Het, via ook voor niet-leden toegankelijke,  organiseren van exposities van foto’s.

W.J.K; 11 februari 2019.