Club Avond 22 oktober

Na wat oponthoud i.v.m. de verlichting van de zaal opende Koos de avond. Hij deelde zijn toch nog dubbele gevoelens t.a.v. van het wel/niet doorgaan van deze avond i.v.m. corona. Een aantal leden had voorzichtigheidshalve afgezegd. Toch was de opkomst heel redelijk: 17 personen. Zodra er nieuwe maatregelen bekendgemaakt zullen worden kijken we weer verder. De volgende geplande clubavond, 29 oktober a.s., dus al over een week, gaat dan ook gewoon door.

Het eerste punt van agenda voor deze avond was de uitreiking van De Kei voor seizoen 2019/2020. Het ging om 3 wedstrijdfoto’s met de onderwerpen “water”, “klein” en “stilleven naar de oude meesters”. Koos vond het leuk de wisseltrofee te kunnen geven aan iemand die deze al eerder had gewonnen, omdat dit aangeeft dat het niveau van de foto’s van de winnaar hoog en stabiel is gebleven. De Kei en een bon gingen naar Emma. Gefeliciteerd, Emma! Ook gaan felicitaties naar degenen die als 2e en 3e eindigden, resp. Nelly en Henk K.!

Cor deelde scorelijst uit en Koos herinnerde ons nog aan de workshop over Photoshop, gegeven door Arnold. Er is niet veel plek meer, dus meld je snel aan als je mee wilt doen. Je hoeft je laptop niet mee te nemen. De datum is maandag 7 december, start 13.00 u. Locatie: de Wiekslag.

Het onderwerp voor deze avond is “Vrij werk” en we mochten daar 3 foto’s p.p. voor insturen. Omwille van de tijd werden de 3 foto’s even getoond waarna de maker aangaf  welke foto hij graag besproken wilde hebben. Het bleek weer een zeer uiteenlopend aanbod van foto’s te zijn, waarbij ook nog wel ’s “ooohh” werd gehoord. Ook waren er foto’s die de maker graag wilde laten zien vanwege bijv. de bewerking, o.a. van Cor, die zijn bewerking (met kleurverzadiging in Photoshop) nog voor ons op de mail zal zetten. Mooi om ieders voorkeur voor foto-onderwerpen te zien op dit soort avonden en er kwam weer veel moois voorbij.

Halverwege de inzendingen was er pauze. Voor we weer verder gingen kwam er nog even iets anders naar voren: eerder hadden we per seizoen 5 wedstrijden (voor De Kei) , waarbij de slechtste score afviel. Inmiddels is het aantal wedstrijden teruggebracht tot 3, waarbij ook de slechtste score afviel. Omdat dit wel erg weinig is, werd het voorstel gedaan om alle 3 wedstrijdfoto’s te laten meetellen (wie er minder instuurt: helaas, jammer dan). Met dit voorstel werd akkoord gegaan.

Nadat ieders aangegeven foto’s waren besproken was er zowaar nog wat tijd over en kon een aantal mensen nog één van zijn/haar andere foto’s laten zien.

Aan het eind van de avond vroeg Philip of er belangstelling was om met het mooie weer van de komende dagen met hem op pad te gaan om herfstfoto’s te maken in de buurt van de Vledderhof. Een aantal mensen wil graag mee en de keus viel op komende zaterdagmiddag. Hij zal tijd en locatie nog even op de mail zetten.

Koos sloot de avond af met o.a. het noemen van de volgende clubavond, volgende week 29 okt., met de 1e wedstrijd van het seizoen, onderwerp “Wolken”.

Tot dan!