Clubavond 11 mei ’23

Slotavond! Alweer de laatste avond van het seizoen…

Diverse leden zijn er helaas niet vanavond (vakantie of andere oorzaak). Een bijzondere avond, zoals Koos zegt nadat hij de avond heeft geopend. We drinken eerst koffie en gaan daarna de foto’s bekijken met de thema’s “sloot” en “structuur”. Koos bedankt Cor voor opbouw en inrichten van alle foto’s en het vele andere werk dat hij voor de club doet.

Ook was hij de vorige keer vergeten Emma te bedanken, die was gestopt me de programmacommissie (opgevolgd door Henk K.) en doet dit nu alsnog!

Er is een simpele opzet vanavond: we gaan de foto’s bekijken en beoordelen, waarna er een pauze zal zijn (koffie/thee en koek zijn vanavond voor rekening van de club). In de pauze zal Cor de bij hem ingeleverde beoordelingsbriefjes verwerken, terwijl Huib ons nog e.e.a. zal vertellen over filters. Daarna prijsuitreiking: de maker van de beste foto per thema zal een beker ontvangen en degene die voor beide foto’s samen de meeste punten behaalt zal de wisselbeker krijgen: de Kei van Westerveld (wordt uitgereikt in september, bij de start van het volgende seizoen, omdat het naamplaatje er nog op moet worden aangebracht).

Op de foto’s staan nummers en er worden briefjes uitgedeeld waarop iedereen de 1, 2 of 3 punten per thema kan invullen (en natuurlijk niet op eigen foto stemmen), dus nu eerst kijken, invullen, inleveren en koffie/thee met wat lekkers.

In de pauze houdt Huib een kort verhaal, met voorbeelden, over filters. Eindconclusie: koop vooral niet de goedkoopste en wat eigenlijk een must is: een polarisatiefilter. Bedankt Huib!

Als Janneke binnenkomt om bestellingen voor een drankje op te nemen wordt ook zij bedankt voor haar goeie zorgen en fijne samenwerking en krijgt een attentie overhandigd.

Koos noemt het programma voor 2023 – 2024. De uitgangspunten waren rondgestuurd. Arnold heeft daarop nog gereageerd. Een antwoord komt vóór september. Dit staat los van de onderwerpen en het programma zal nog deze maand worden rondgemaild, zodat we ruim de tijd hebben voor het maken van foto’s. We starten het nieuwe seizoen op 21 september 2023.

De foto’s worden door Jan en Henk K. van de wandjes gehaald met vermelding van het nummer dat er op staat (voor Cor’s administratie) en worden aan de makers gegeven. Hierna vertelt Cor ons de uitslagen:

“Sloot”: 3de is Cor, 2de is Lutske en 1e is geworden Gerard.

“Structuur”: 3de is Folkert, 2de is Cor en 1e is geworden Renny.

De meeste punten voor beide foto’s zijn verzameld door Renny, die de Kei van Westerveld wint.

Gefeliciteerd allemaal!

Cor heeft pas 6 foto’s ontvangen voor de volgende week in te richten expo in het medisch centrum in Steenwijk en vraagt om de foto’s daarvoor snel in te leveren.

Koos wenst ons een mooie zomer en een fijne vakantie en tot september!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s