Clubavond 6 april ’23

Koos opent de avond met diverse mededelingen:

– Dertien leden hebben foto’s ingestuurd voor vanavond.

– Er zijn 6 afzeggingen.

– V.w.b. betreft exposities: we zijn “onder de pannen” t/m voorjaar 2024. De volgende morgen wordt een deel van de expo in Dwingeloo weggehaald. De rest wordt vóór de volgende clubavond opgehaald (dan heeft iedereen ook genoeg lijsten voor de slotavond op 11 mei).

– Henk K. vond dat hij het secretariaat lang genoeg heeft gedaan. Bestuur had Renny benaderd om dat over te nemen, omdat ze daarvoor al e.e.a. doet. Zij heeft positief gereageerd. Maar misschien had iemand anders belangstelling? Er was t/m 5 april gelegenheid voor aanmelding: niemand, dus Renny: welkom in bestuur dat blij is met de ondersteuning. Henk kan nog niet worden bedankt omdat hij vanavond afwezig is.

– Emma heeft aangegeven uit de programmacommissie te willen stappen. Koos heeft Henk K. gevraagd of hij daarvoor belangstelling heeft: ja! Volgend jaar stapt Cor uit dezelfde cie, dus genoeg tijd voor iedereen om erover na te denken of je daar dan in wilt plaatsnemen.

– V.w.b. de leeractiviteiten: complimenten aan Huib en Ans en nogmaals bedankt voor de workshop “portretfotografie” voor de belangstellenden. Cor zal “belichting en compositie” op 10 mei in “de Wiekslag” behandelen. Hij zal hierover nog een mail rondsturen. En Henk K. zal nog iets gaan organiseren voor “macro”.

– Instructie camera’s: extra avond op 25 mei a.s.

– Volgende keer (20 april): vrij werk, ook de foto’s van Xyleia in Heeten van 6 maart jl.

– Flyer: wordt aan gewerkt, concept vanavond aanwezig om te bekijken (foto’s moeten nog verder worden ingevuld). Koos vermeldt nog even het doel van de flyer: de club kenbaar maken en wat nieuwe (hopelijk jongere!) leden werven. Fijn om bij onze expo’s te leggen.

– Er is al een tijdje niet geëvalueerd. Er wordt straks een A4-tje met vragen uitgedeeld, met het verzoek dit in de pauzes in te vullen. Voor wie niet aanwezig is: wordt via mail gestuurd.

Ans: is van de vorige clubavond (portretfotografie met Gea) een leermoment te maken? Koos: als je hiervan voor 20 april foto’s instuurt worden ze besproken (= leermoment).

Philip: gaat Cor voor de slotavond weer voor wie dat wil in 1 keer alle vergrotingen van foto’s bestellen? Cor: dat kan.

Folkert laat een handige opvouwbare kruk zien.

Vervolgens wordt gestart met het bekijken en bespreken van de foto’s met als thema “ijsje eten” (blijkt niet gemakkelijk te zijn!). Er komt weer van alles langs: groepjes, enkelingen, zelfs honden (die ook gek op dat koude spul zijn). Ook kwamen allerlei situaties langs (hoewel een bepaalde dag in Steenwijk verdacht vaak langs kwam…). Was weer erg leuk om de diversiteit te zien en te horen wat er goed was en wat beter kon.

Aan het einde van de avond noemt Koos nog even dat er nog maar 1 gewone clubavond zal zijn en dat de slotavond met rasse schreden nadert en wenst ons “wel thuis”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s