Clubavond 9 maart ’23

Ondanks de sneeuw (!) zijn er slechts 4 afzeggingen(die niets met de sneeuw te maken hebben) , vertelt Koos nadat hij de avond heeft geopend.

Mededelingen: Er is gevraagd of onze tentoonstelling in Over Entinghe langer kan blijven, nl. t/m de zomer. Maar dan wel graag met wisseling van de foto’s en wat extra foto’s in de hal. Koos inventariseert wie extra lijsten heeft, omdat in de tijd dat de foto’s in Over Entinghe hangen ook onze slotavond plaatsvindt, waarvoor een ieder 2 lijsten nodig heeft. Hij noteert wie extra heeft en wie wil lenen voor de slotavond. Extra foto’s in de hal zal geen probleem zijn, zolang maar wordt gezorgd voor ophangmateriaal.

Er zijn nog wat tentoonstellingsmogelijkheden bijgekomen: Miramar (Vledder) en De Meenthe (Steenwijk). Maar eerst staan nog het ziekenhuis in Hoogeveen en Noordwolde op het programma.

Het zou fijn zijn als er bij onze tentoonstellingen een flyer zou liggen (info en oproep nieuwe leden). Er melden zich 3 mensen aan om dat vorm te geven.

Foto-uitjes: er zijn nog wat ideeën geopperd: Otten Infra, Wapse, een natuurwandeling en een stadsbezoek. Wil vult nog aan dat hij foto’s heeft gemaakt van een walvisskelet in Miramar en dat we zijn uitgenodigd om als club daar te komen fotograferen. Een paar bezoekdoelen zullen nog in dit seizoen kunnen plaatsvinden, de rest in het volgende seizoen.

Werkgroepjes: de cameragroepjes krijgen op 20 april een halve avond en op de extra datum voor dit seizoen, 25 mei, een hele avond. Bij “Nikon” zal Arnold de vraagbaak zijn, i.p.v. Huib.

De “hoofden” van de groepjes met leeractiviteiten zullen overleggen op welke data zij met hun groepje aan de slag willen gaan en dat doorgeven aan Koos. Die zal dit doorsturen naar ons, zodat we eventueel aan meer dan 1 groepje kunnen meedoen.

We gaan nu over tot het onderwerp van vanavond: foto’s in en om kerken in Westerveld, 2 p.p. Koos stelt voor om beide foto’s te bekijken en dan een voorkeur aangeven (en waarom).

Na de pauze geeft Koos, voor we verder gaan met de foto’s, nog even heet woord aan een nieuw lid, Johan Visser, die rond 20.00u was binnengekomen (in de veronderstelling dat dát de aanvangstijd was). Johan stelt zich voor en vertelt wat over zichzelf. Welkom Johan!

Ook Cor vertelt nog even over het hoe, wat en waar van modelfotografie op 23 maart a.s. (Gea Figuratie Schminken): zij maakt zich op en na iedere fase van dit proces is er gelegenheid tot het maken van foto’s. Hij denkt nog even na over indeling (ruimte/groepjes), verlichting e.d. en mailt ons voor ’t weekend meer bijzonderheden.

Het bekijken en bespreken van de foto’s wordt hervat. Uiteraard krijgen we deze avond verschillende kerken/kerkjes te zien. Genomen vanuit verschillende standpunten, overdag of juist ’s avonds, bij verschillende weersomstandigheden, slechts 1 (goed gelukte) foto van een interieur. Wat was er goed aan, wat kon beter? Weer een avond met behoorlijk wat verschillende beelden, goede tips en complimentjes.

Aan het eind van de avond wenst Koos ons wel thuis (doe voorzichtig i.v.m. de sneeuw). Tot 23 maart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s