Clubavond 9 februari ’23

Nadat Koos ons welkom heeft geheten, heeft hij vrij veel ( 5 ) mededelingen:

Het werkgroepje dat zich heeft beziggehouden met “foto’s bespreken” (Hans, Henk D., Koos en Marijke) stelt voor om naast de gebruikelijke criteria “kleurgebruik” en “licht” mee te nemen. In het volgende seizoen zullen we dan af en toe weer in groepjes de besprekingen doen.

Kennis van je camera: 1 of 2x per seizoen in groepjes bespreken, per merk met een kenner erbij. Welke vragen zijn er? De werkgroep werkt dit en het komt via de mail.

Ook: er zijn leden die zich hebben toegelegd op een speciaal foto-onderwerp. Kennis, die ook kan worden gedeeld door deze specialisten. Dit kan ook buiten de clubavonden. Wil vraagt naar objectieven. Koos: dit kan besproken worden in de “camera-groepjes”. Dit wordt verder uitgewerkt en zal op de mail komen, zodat we er dit seizoen al mee kunnen beginnen.

Heeten, Xyleia, versteend hout: Koos heeft telefonisch contact gehad en dit kan een foto-uitje worden. Kan op een maandagmiddag (dan zijn er geen bezoekers in de winkel), maar ook op een zaterdagmorgen. Laat even weten of je belangstelling hebt om mee te gaan; via de mail naar Koos.

Marijke en Jannie hebben de kas gecontroleerd en volgens Jan akkoord bevonden. In de pauze kan een ieder het overzicht inzien.

Wil vraagt naar de ledenlijst en of die up-to-date is. Die staat op de website en is bijgewerkt (alleen voor leden, te zien d.m.v. een wachtwoord).

Henk heeft een lenzenhouder over: wie wil ‘m? (Jannie)

Cor brengt een voorstel van Arnold (afwezig) over: de opdracht voor 9 maart “foto’s in/om de kerk in Diever” uit te breiden naar “een kerk in Westerveld.” Dit wordt direct aangenomen.

De rest van de avond werd besteed aan het bespreken van de foto’s met het thema “feestverlichting”. Verschillende interpretaties kwamen langs, met hier en daar zeer bijzondere beelden. Tijdens de bespreking stelde Huib o.a. dat het goed is om veelvuldig een polarisatiefilter te gebruiken en Henk K. dat je op 24 februari op Zoom.nl gratis een voorlichting kunt volgen over creatieve fotografie.

Slechts 10 mensen hadden foto’s ingestuurd, zodat de avond wat vroeger dan anders werd afgesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s