Clubavond 6 oktober 2022

Wederom waren er 5 leden afwezig en ook zij hadden zich van tevoren afgemeld. Arnold had van 17 leden twee foto’s gekregen.
Er werden eerst twee onderwerpen kort besproken:
Tentoonstelling. Na de Kerst kunnen we in Over Entinghe in Dwingeloo terecht. Dankzij Gerard is er contact gelegd met het dorpshuis in Noordwolde en ook daar kunnen we ( volgend jaar ) onze foto’s tentoonstellen.
Foto-uitje. Folkert en Henk hebben een uitje naar het Wad georganiseerd en dit plaats op 15 oktober a.s.. ( zie ook de mail die jullie ondertussen hebben ontvangen).

Vervolgens komt het thema van deze avond aan de orde: een macro-foto van een detail en een foto van het totaal. Deze “opdracht” hield in dat er ook echt twee foto’s gemaakt moesten worden en – als het kan – ook een echte macro-foto: “1 op 1”. Ondank de wat rommelige start van de bespreking – veroorzaakt door mijn matige voorbereiding – zagen we veel raadselachtige macro’s. Vaak was het een verrassing om de bijpassende totaalfoto te zien. En omdat het vooral om deze verrassing ging, is het er niet van gekomen om ook de 1ste, 2de en derde plaats te bepalen . De “totaal-foto’s” werden in de tweede ronde uitgebreid besproken, waarbij heel vaak duidelijke en positieve feedback werd gegeven.
Al met al een geslaagde avond en met de complimenten voor de programmacommissie die dit creatieve onderwerp had bedacht.


Op 22 oktober zien we elkaar weer: 2 foto’s Vrij Werk en uitleg over Low en High Key. Aangeraden wordt om alvast op het internet deze begrippen even op te zoeken.


Graag tot dan, Koos Nomden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s