Clubavond 31 maart 2022

Een schamele opkomst deze keer! Slechts 8 mensen waren aanwezig op deze avond met als onderwerp “park Ramswoerthe in Steenwijk”. Koos opende de avond met wat mededelingen, o.a. betreffende de Programmacommissie. Hij vroeg of de leden ook in het nieuwe seizoen weer deel van de commissie willen blijven. Cor opperde dat er misschien anderen zijn die graag in deze commissie willen. Zo ja, dan kunnen die zich opgeven bij de voorzitter.

Ook kwam voorbij: wie ideeën heeft voor het programma voor volgend seizoen: geef ze vooral door. Dit geldt natuurlijk ook voor de uitjes. En het onderwerp “wedstrijden” kwam nog even aan de orde: een nieuw seizoen zonder wedstrijden en dan alleen een wedstrijd op de slotavond? E.e.a. zal het bestuur de leden via een korte vragenlijst op de mail worden voorgelegd.

Een wijziging betreffende onze volgende avond, op 14 april a.s., is dat er naast het thema “pan fotografie” ook “vrij werk” op het programma zal staan. Er kunnen in totaal max. 3 foto’s worden ingestuurd naar Arnold, met als voorwaarde dat er minstens 1 pan foto bij zit. Als je dus 3 pan foto’s inlevert, heb je niet meer de ruimte om ook nog vrij werk toe te voegen.

Voor deze avond had een ieder 3 foto’s ingestuurd. Die werden bekeken en beoordeeld in 3 ronden met korte pauzes er tussen. Mooi om te zien wat een ieder heeft vastgelegd in het park: in verschillende jaargetijden, weersomstandigheden en standpunten, wat steeds weer een andere indruk geeft. Van 1 onderwerp (bijzondere, boven de grond uit gegroeide worteldelen van een boom) hadden 4 mensen een foto ingeleverd en ze waren allemaal heel verschillend. Ook het gebouw Ramswoerthe kwam een aantal keren voorbij.

Aan het einde van de avond kwam n.a.v. een vraag, “panning” nog even aan de orde. Belangrijkste punten om te onthouden: sluitertijd 1/50 of 1/30, “automatisch (continu) scherpstellen” instellen en beeldstabilisatie uitzetten.

Ondanks de lage opkomst kunnen we terugkijken op een avond met een plezierige, relaxte sfeer en verrassende foto’s.

Tot 14 april.

Namens het bestuur, Renny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s