Clubavond 28 april 2022

Koos heet ons welkom en geeft het woord aan Ans, die wat vertelt over Lia’s fietsreis naar Santiago de Compostella, met wie ze af en toe App-contact heeft. Lia blijkt al bij Lyon te zijn.

Koos heeft nog wat nagezocht voor een eventueel uitje naar de roofvogelhoeve, maar de toegangsprijs blijkt zo enorm hoog te zijn dat er vanaf gezien wordt.

De tentoonstelling in het gemeentehuis wordt over 12 mei a.s. (onze slotavond) heen getild. Cor wil alle nog af te drukken foto’s in 1x bestellen (scheelt weer in verzendkosten) bij Profoto.net, waarmee hij goede ervaringen heeft. Graag uiterlijk 6 mei bij hem aanleveren. Emma geeft aan dat zij de foto’s voor deze avond daar ook heeft laten afdrukken en blijkt niet tevreden te zijn met alle afdrukken.

Slotavond: de foto’s voor de 2 wedstrijden voor die avond mogen een afmeting naar keus te hebben en met een passe partout in een (aluminium) lijst van 40×50 aan te leveren, uiterlijk 14.00 u op die dag in de Wiekslag. Mocht je problemen hebben met passe partouts of lijsten meld je dan even. Cor neemt de afgedrukte foto’s voor de tentoonstelling die avond mee en vraagt een ieder die zelf een afdruk heeft dat ook te doen, zodat we aan het eind van de avond die foto’s in de lijsten van de wedstrijdfoto’s kunnen doen. Hij laat ons nog een lijst zien van de Xenos die ze op dit moment heel goedkoop in de aanbieding heeft.

Vervolgens gaan we de wedstrijdfoto’s, thema “emotie”, in groepjes bespreken en beoordelen. Emma stelt voor eerst even een rondje te maken langs alle foto’s, om alvast een indruk te krijgen en dat wordt gedaan voordat we per tafel/groepje aan de slag gaan. Het bleek weer geen makkelijk thema te zijn en ook lang niet iedereen had een foto aangeleverd Zoals misschien te verwachten was kwamen diverse foto’s met (huilende) kinderen langs.

In de pauze vraagt Koos ons om, voor zover we nog geen ideeën voor thema’s en workshops naar Cor hebben gestuurd, die alsnog even op de achterkant van het beoordelingsformulier te schrijven vóór we ze inleveren bij Cor.

Na de pauze worden gezamenlijk de foto’s één voor één bekeken: wie, wat en hoe. Vervolgens de opmerkingen over wat er beter had gekund en wat juist mooi/goed is,

waarbij maar weer duidelijk werd hoe verschillend er soms naar wordt gekeken en geïnterpreteerd. Altijd weer leerzaam.

Cor zal ons de uitslag van vanavond niet toesturen, maar bekend maken op de slotavond.

Tot dan!

Namens het bestuur, Renny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s