Clubavond 14 april 2022

Er was een flinke opkomst deze avond. Koos heet m.n. Huib en Ans welkom, die deze avond als gasten bijwonen. Op het scherm was bij binnenkomst al de mooie foto van Hans te zien die hij onlangs via WhatsApp vanuit Spanje had ingestuurd. Deze werd meteen na aanvang bekeken en beoordeeld, wat een uitzonderlijk begin was, temeer omdat het thema van deze avond “panfotografie en vrij werk” was. Er konden max. 3 foto’s worden aangeleverd met min. 1 panfoto (en dat was de foto van Hans niet).

Koos vertelde over de resultaten van de evaluatie en naar aanleiding hiervan hebben we samen afgesproken :

  • Het komend seizoen zullen er slechts 2 wedstrijden zijn, t.w. de 2 foto’s die voor de slotavond worden aangeleverd. Hieraan zal dan de “Kei van Westerveld” worden verbonden.
  • De rest van het seizoen zullen wel het vrije werk en de thema’s blijven, met beoordeling van de foto’s. Verzoek aan iedereen om met 3 suggesties voor thema’s te komen en in te leveren bij de programmacommissie.
  • Puntentelling: Koos stelt voor hierover na de zomer te beslissen, wat iedereen prima vindt.

Hij geeft het woord aan Cor, die contact heeft gehad met gemeente Westerveld over een tentoonstelling in het gemeentehuis. Er zal plaats zijn voor 24 foto’s, dus 1 p.p. Als niet iedereen meedoet, zal worden geloot wie een 2e mag leveren. Het gaat om foto’s in lijsten van 40×50 ( de foto zelf kan dan 20-30 of 30×40 met passe partout zijn). Mocht je geen lijst en/of een passe partout hiervoor hebben, geef dat dan even aan, want uit reacties bleek dat diverse mensen extra hebben. Er komt een kaartje bij de foto’s te hangen met daarop de titel en de naam van de fotograaf. Stuur je foto(‘s) hiervoor eerst z.s.m. digitaal naar Cor (tenzij je een kant en klaar exemplaar hebt in lijst). Er zal dan door een tweekoppige jury worden beoordeeld of ze geschikt zijn. Bovendien zullen ze dan indien wenselijk/ nodig – in 1x worden afgedrukt.

Ideeën voor workshops: stuur ze naar Cor vóór 1 mei, dit geldt ook voor de suggesties voor thema’s.

Voor een uitje kwam Huib met een tip: de Roofvogelhoeve in Baarlo (in de polder). Omdat de zaterdagmorgen voor diverse leden wat problematisch is, zal Koos bellen om te vragen of we op een avond terecht kunnen. Hij denkt aan donderdagavond 19 mei. Lukt dat niet dan wordt het doorgeschoven naar het volgende seizoen.

In de eerste ronde foto’s bekijken en beoordelen kwamen de panfoto’s langs. Dat panning een erg moeilijke opdracht was bleek uit de resultaten en de opmerkingen van veel mensen. Slechts een enkele foto had inderdaad een streperige achtergrond én een (redelijk) scherp onderwerp. Door de verschillende opmerkingen is er veel geleerd deze avond!

In de volgende ronde kwam vrij werk langs. Dit leverde weer een verrassende variëteit aan onderwerpen, begeleidende verhalen en opmerkingen op.

Tot slot gaf Cor nog aan dat e.e.a. voor de tentoonstelling nog op een rijtje zal worden gezet. Hij heeft binnenkort eerst nog een overleg met de gemeente.

Koos sloot de gezellige en leerzame avond af. Volgende clubavond: 28 april, wedstrijd “emotie”, foto’s afgedrukt (20×30 of 30-40) in passe partout. Tot dan!

Namens het bestuur,

Renny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s