Clubavond 12 mei 2022

Na 2 jaar geen slotavond te hebben gehad door corona was het eindelijk weer zover: de slotavond als afsluiter van het seizoen! Voorzitter Koos heette speciaal de introducés welkom. Deze avond zijn er 2 wedstrijden: ”ogen” en “visserij”, foto’s met passe partout in een aluminium lijst van 40×50. ‘s middags was e.e.a. al mooi ingericht met alle foto’s in de ingenieuze constructie van Cor. Koos nam nog even door hoe de beoordeling door alle aanwezigen plaats zou vinden.

Hij vroeg vervolgens applaus voor een aantal mensen: Cor, die altijd de scores bijhoudt en verwerkt en zijn vele andere werkzaamheden (zoals bijv. de constructie voor het ophangen van de foto’s en voorbereiding en uitvoering van de komende tentoonstelling in het gemeentehuis van Westerveld), Jan, als penningmeester, Arnold voor het digitaal vertonen van onze foto’s en ondergetekende voor de verslagen van de clubavonden (noot: vaak wordt eerst al een opzetje gemaakt door Henk K.). Philip nam direct hierna even het woord om ook Koos even te bedanken.

Vervolgens ging Koos over tot de uitreiking van “De Kei van Westerveld”, voor de degene die afgelopen seizoen de hoogste score heeft behaald met de wedstrijdfoto’s. Deze fotograaf had zelfs veruit de hoogste score behaald: Folkert! Van harte gefeliciteerd! Overigens (voorlopig?) de laatste keer dat de Kei naar de beste van het seizoen gaat, omdat inmiddels is besloten alleen nog wedstrijden op de slotavond te organiseren, waar dan de Kei-winnaar uit zal rollen. Tijdens het komende seizoen dus geen wedstrijden meer, alleen thema’s.

Vervolgens werden per wedstrijdthema scorebriefjes uitgedeeld waarop iedereen de naar zijn/haar mening beste 3 foto’s als nr. 1, 2 en 3 kon aangeven en kon het beoordelen van de foto’s beginnen. Als je klaar was: inleveren bij Cor die er meteen mee aan de slag ging.

Na de 1e pauze (met wat lekkers bij de koffie/thee van de club) vroeg Koos aandacht voor Janneke. Zij gaat binnenkort met pensioen en zal nog een paar uur per week doorwerken, waarbij zij ook heeft gekozen voor de donderdagavonden. Dit betekent dat wij haar het volgende seizoen gelukkig nog niet hoeven te missen! Zij kreeg met veel dank voor de prettige samenwerking een presentje overhandigd.

Koos vroeg vervolgens aan de aanwezigen: welke foto heb je als de beste beoordeeld en waarom? Eerst “ogen” en vervolgens, na een kleine volksverhuizing omdat ze aan de achterkant hingen, “visserij”. Zo werden diverse foto’s genoemd en zoals altijd: manier van beoordelen, interpreteren en smaken verschillen. Inmiddels had Cor alle beoordelingen verwerkt en waren de winnaars duidelijk geworden. De 1e prijs was een beker en een bon, de 2de een bon, de 3de de eer én applaus.

Uitslag “ogen” : de 1e prijs ging naar Carolien en de 2de naar Lutske en Sikke werd 3de.

Uitslag “visserij”: de 1e prijs was voor Henk Dillen (niet aanwezig) en de 2de naar Cor en, wederom, werd Sikke 3de. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Na de 2de pauze werden alle foto’s door Cor voorzichtig van de panelen gehaald om weer bij hun makers terecht te komen.

Koos had nog een paar mededelingen: Huib zal volgend seizoen weer als lid meedoen. Eind mei zal het programma klaar zijn en worden rondgestuurd. Op- en aanmerkingen na ontvangst graag z.s.m. naar Cor sturen! En: stuur ook z.s.m. je titel van je foto(’s) voor de tentoonstelling naar Cor.

N.b. De uitslag van de laatste wedstrijd die meetelde voor de Kei “Emotie” was 1e Emma, 2e Folkert en 3e Gerard.

Een mooie zomer toegewenst en tot september!

Namens het bestuur, Renny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s