Clubavond 27 oktober

Koos heet ons welkom en concludeert dat we doorgaan zo lang ’t kan.

 Hij wijst ons op de mooie folder die voor ieder op de tafels ligt met de titel “Informatie over Fotoclub Westerveld, van toen naar nu”. Het blijkt dat Cor de maker is en die vertelt dat hij dit heeft gemaakt voor nieuwe leden en wellicht is het voor ons allemaal leuk. En dat is het zeker, bedankt, Cor!

Omdat Arnold zich heeft afgemeld vanwege verkoudheid (géén Covid 19), zit Jan vanavond aan de knoppen.

Vanavond: de eerste wedstrijd van het seizoen, met als onderwerp “wolken”, zelfde werkwijze als anders. Er zijn 15 inzendingen. Daarna, n.a.v. een discussie in een klein groepje vorige week, gaan we wat van de foto’s (van wie wil) nog ’s opnieuw bekijken en het over de beoordeling hebben, want hoe doen we dat eigenlijk? We gaan dat doen aan de hand van het beoordelingsformulier, wat dan al is ingevuld (en dan geen veranderingen meer aanbrengen!), zodat we kunnen uitleggen waarom we juist die score op de verschillende onderdelen hebben gegeven. Het pijnpunt blijkt in het algemeen vooral te liggen bij het toch hoog kunnen scoren van foto’s  die niet of nauwelijks voldoen aan de opdracht.

De winnaar van de kei voor 2019-2020 , ,Emma Pot Gefeliciteerd met deze prijs

 Het is niet de bedoeling dat we voor dit seizoen de manier van beoordelen nog gaan wijzigen, maar dit onderwerp zal zeker aan het eind van het seizoen weer aan de orde komen en zo nodig voor het volgende seizoen worden aangepast. Henk D. vraagt naar wat gebruikelijk is v.w.b. de score op het punt van wel of niet voldoen aan de opdracht, kan dat een streepje/0 punten worden of minimaal 1 punt? Het laatste wordt aangehouden.

Renny vertelde dat zij een stapel fotografieboeken heeft gekregen van Zwana, de vrouw van Gerrit Stel. Zij heeft daar zelf een paar titels van uitgezocht en heeft Henk K. 2e keus gegeven, vanwege de contacten die hij met Gerrit had. De rest zal in de pauze uitgestald liggen en wie wil, kan een boek uitzoeken. Wat dan eventueel nog overblijft zal ze in een mail zetten voor de leden die nu niet aanwezig zijn.

Vervolgens werd gestart met het bekijken en beoordelen van de foto’s. Helaas blijkt aan het eind van het bekijken dat Marijkes foto er al voor de 2de niet bij zit. Ze heeft ‘m op haar telefoon staan en uiteindelijk is het gelukt om ‘m toch op ’t scherm  te krijgen. Wel moet worden uitgezocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Na de pauze werden foto’s besproken, zoals hierboven staat. Gezien de tijd (het was nog vroeg) zijn zelfs alle foto’s nog besproken, wat een goed inzicht verschafte in hoe we tot ons oordeel komen en juist heel leerzaam bleek te zijn! Voor herhaling vatbaar dus.

De volgende clubavond is op 12 november en heeft weer als onderwerp “Vrij werk”.

Tot de 12de!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s