Clubavond. 10 September

Start seizoen 2020/2021

Wegens de maatregelen, ons allen bekend, zijn we het nieuwe seizoen gestart met voldoende ruimte, namelijk in de gymzaal, met een kleine bezetting omdat nog niet alle leden aanwezig waren. 

Wel was er een nieuw lid, Henk Dillen en we heten hem hartelijk welkom.

De voorzitter opende met een aantal mededelingen, waarvan een paar later nog zullen worden belicht. Voor Janneke was er een bloemetje voor haar inspanningen. 

Zoals gepland werd begonnen we met de wedstrijdfoto’s “Vervoer” en “Machines”, die zoals bekend op de rol stonden voor de slotavond die door de coronaregels in mei niet kon doorgaan.

Het aantal inzendingen was karig, te weten 10 en 11 foto’s

De presentatie gebeurde via de beamer en een groot scherm. Voor deze mogelijkheid werd een nieuwe beamer aangeschaft door stichting Welzijn en die voldoet in ruime mate. Het is op deze manier niet wat we gewend zijn, maar het werkt. Arnold had de presentatie goed voorbereid en we konden aan de hand daarvan op het grote scherm een goed oordeel vellen over de foto’s.

De 1e prijs voor “Vervoer” prijs ging naar Koos met een foto van een aantal pony’s met kar en personen op een dijk ergens lang de IJssel. De 2e plaats was voor ons nieuwe lid Henk Dillen met een foto van een schip midden tussen het ijs in Antarctica. Beide ontvingen een cadeaubon en de bij eerste prijs hoorde ook nog een beker.

Bij “Machines” ging de 1e prijs naar Philip met een foto van een gedeelte van een stoomtrein.

De 2e plaats was voor Folkert met een foto van het stoomgemaal in Lemmer en hier ging de beker dus naar Philip en was er ook voor beiden een cadeaubon.

Philip deed als penningmeester voor de laatste keer zijn verslag, wat werd goedgekeurd (het eerder rondgestuurde verslag bleek niet helemaal te kloppen, maar is bijgewerkt). Jan Bijman had al aangegeven wel de volgende penningmeester te willen zijn en hij kreeg even later de administratie overhandigd door Philip. 

Philip, die ruim zes jaar deze taak vervulde, kreeg naast woorden van dank van voorzitter Koos een cadeaubon. 

De avond werd besloten met wat aankondigingen

  1. Er word gezocht naar assistentie voor het organiseren van de uitjes. Dus meld je aan, veel werk is het niet (Henk spreekt uit ervaring).
  2. Op zaterdag 17 oktober hebben we een uitje op kasteel  Old Stoutenburg, Markeweg 37,  8398GK Blesdijke bij Wolvega.
  3. Om tien uur begint de rondleiding, dus wees op tijd
  4. Omdat de workshops niet door gaan heeft Arnold voorgesteld om een aantal lessen te geven over Photoshop. Zijn voorkeur gaat uit naar (de) middag(en). Interesse? Meld je dan aan bij Arnold. De lessen kunnen december gegeven worden, (er zijn dan geen clubavonden). De locatie wordt bij voldoende belangstelling nog bekend gemaakt .

De volgende club avond had als thema “Regenboog”, maar omdat het erg kort dag is, werd besloten tot thema “Boog”(en dat mag dan natuurlijke een regenboog zijn).

Voor 28 januari 2021 staat themafoto “Stadsgezicht” op het programma, dit wordt gewijzigd in “Stads- of dorpsgezicht”. 

Graag de volgende keer de contributie voldoen bij onze nieuwe penningmeester Jan Bijman, als je dat nog niet hebt gedaan.

Tot 24 september!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s