Clubavond 14 november

Om stipt 19.30 uur startten we met onze thema-avond “Lijnenspel”. Na het welkomstwoord en wat mededelingen door de voorzitter werden de ingezonden 22 foto’s op het scherm getoond. De eerste vraag per foto was “wat zie ik?”, zonder daar direct een (waarde)oordeel aan vast te plakken. En dat blijkt toch steeds weer moeilijk te zijn. 

Pas daarna wordt verder gekeken: opdracht, compositie, creativiteit en techniek. Iedereen kon z’n opmerkingen kwijt. 

V.w.b. die eerste vraag: dat daar toch wel enige voorkeur bij zit werd duidelijk omdat er altijd wel uitlatingen worden gedaan als “mooie foto”, of “fraai van kleur”. Het blijft toch best lastig om een neutrale verklaring te geven gebaseerd op een foto die je erg of juist niet zo aanspreekt.

De grote inbreng aan foto’s lijkt aan te geven dat de opzet, zoals die in het begin van het seizoen voorgesteld werd, wel in de smaak valt. We blijven leren….

Na de pauze werden er groepjes gemaakt, waarbinnen gediscussieerd kon worden over de foto’s, die stuk voor stuk weer langs kwamen op het scherm. Voordat de volgende in beeld kwam vulde iedereen z’n waardering in op het formulier. Dat daarin wel grote verschillen in voorkeur zijn spreekt voor zich.

Uiteindelijk kwam er weer een winnaar uit en dit keer waren het er zelfs twee, te weten Lia en Marijke met twee totaal uiteenlopende foto’s. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat!

Zaterdag 16 november gaan we het eerste uitje beleven, georganiseerd door Folkert en Koos. Bezoekdoel: de oude kassen in Frederiksoord .

De volgende clubavond op 28 november is het thema “vrij werk”. Iedereen mag max. DRIE foto’s inleveren bij Arnold, op het bekende formaat (1920 op de lange zijde, 300 DPI). Dit mag een serie zijn van drie of op zich staande foto’s, kortom: wat je graag wil laten zien.

Tot 28 november.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s