Clubavond 19 September

Koos bracht wat veranderingen ter tafel en hier werd over gediscussieerd. Hierover hadden we al e.e.a. toegestuurd gekregen. Eén daarvan betreft de opzet van het beoordelen van de foto’s. In het nieuwe seizoen gaan we meer gestructureerd naar de ingebrachte foto’s kijken. Cor heeft e.e.a. op praktische, gesealde kaarten samengevat, wat ons gaat helpen om in de juiste volgorde de beoordeling in praktijk te brengen: beschrijving van de foto, de analyse, de interpretatie en de waardering. We zullen ook een simpeler puntenwaardering gaan hanteren op 3 punten: inhoud, compositie en techniek.

Ook wordt er een aantal wisselingen doorgevoerd met betrekking tot het bestuur. Arnold is nu uit de programmacommissie gestapt en werd met een cadeaubon bedankt voor zijn inzet en inbreng. Hij blijft wel het “instuurpunt” voor onze foto’s en zal ze dus ook blijven presenteren op de clubavonden.

Marijke neemt zijn taak over en wij wensen haar hierbij wijsheid en creativiteit toe!

Henk heeft aangegeven de uitjes niet meer te verzorgen naast de andere taken die hij nog heeft, en dus wordt voor hem een vervanger gezocht. Er gingen nog geen handen in de lucht, maar hopelijk meldt iemand zich nog aan. Dus mensen, geef je op! En wie ideeën heeft voor een foto-uitje: lever ze vooral in om de uitjes voort te kunnen zetten.

Philip, onze penningmeester heeft ook aangegeven te willen stoppen en een plaatsvervanger heeft zich ter plekke gemeld: Jan zal deze taak m.i.v. het volgende seizoen op zich nemen. Fijn, Jan!

In het programma voor het komende jaar zijn wat kleine veranderingen aangebracht. Er zullen dit seizoen drie wedstrijden zijn en op de slotavond, zoals gebruikelijk, zullen twee wedstrijdfoto’s worden ingebracht. Ook zullen er dit seizoen diverse thema-avonden zijn.

De foto’s voor de wedstrijden zullen alleen op papier in de maat 20×30 worden ingeleverd en op de slotavond op formaat 30x40cm in lijst. Een vierkante foto dient dan te zijn aangepast op de grootte van de lijst die 40x50cm is.

Er hebben zich drie nieuwe leden aangemeld en daarmee is een aantal van 25 leden bereikt. Besloten is dat dit het maximale aantal is en dat vanaf dat punt een wachtlijst zal worden gehanteerd.

Na de pauze hebben we het nieuwe beoordelingssysteem op een aantal foto’s uitgeprobeerd

Het was even onwennig, maar na een aantal foto’s ging het al wat beter. “Inslijten” is het devies om deze methode te kunnen vasthouden.

Tot dan!

Volgende clubavond: 3 oktober, 19.30 uur en dan is het een thema-avond, met als onderwerp SILHOUET. Eén foto naar Arnold sturen in het bekende formaat, uiterlijk de dinsdag vóór de clubavond.