club avond 21 maart 2019

Clubavond

Deze avond was gereserveerd voor dhr. Jan Mensink met zijn bijzondere verhaal over de Maatschappij van Weldadigheid. Het werd verteld aan de hand van veel mooie foto’s. Hij heeft ruim meer dan 3 decennia voor de Maatschappij gewerkt, waarvan bijna 25 jaar als directeur. 

“Zoek de verschillen” leek de rode draad te zijn bij de foto’s én bij zijn ontwikkeling als fotograaf. We zagen foto’s van hoe een huisje of een ander gebouw er eerder uit zag, gevolgd door een foto van hoe het is geworden nadat het was gerenoveerd en helemaal aan de moderne tijd is aangepast, ook op het gebied van duurzaamheid. Het hoe en waarom werd op plezierige wijze verteld door Jan.

Ook zagen we een serie sneeuwfoto’s. Jan wilde diverse plekken in de kolonies graag met een flink pak sneeuw vastleggen en heeft dat ook gedaan, maar de lucht was grijs. De volgende dag was er zon en blauwe lucht en hij realiseerde zich dat dit veel mooiere plaatjes zou opleveren: hij maakte met zijn camera opnieuw een ronde. We zagen dezelfde huisjes en andere plekken, eerst met grijze lucht en de volgende met zon. Wat een wereld van verschil! 

Het fotograferen heeft hem te pakken gekregen, want hij liet ons ook nog een (kleine) selectie ( van de ca. 6000!) foto’s zien van een fotoreis die hij heeft gemaakt in Nieuw Zeeland. Niks op “automatisch”! Hier mocht vanaf de eerste dag alleen nog op standje M worden gefotografeerd en dat heeft hele mooie resultaten opgeleverd.

Jan besloot de avond met een korte promotie van zijn jubileumboek “Droom en weldaad”. Het behelst de geschiedenis vanaf de oprichting in 1818 tot nu van de Maatschappij van Weldadigheid.  Hij heeft dit gemaakt in samenwerking met anderen. We kregen er een veelbelovende indruk van. (Bij inschrijving tot eind maart € 5,– goedkoper te krijgen.) 

Het was een mooie en interessante avond, waarop we ook nog wat hebben bijgeleerd over de Maatschappij van Weldadigheid, erg de moeite waard!

De volgende clubavond, op 11 april a.s., is alweer de slotavond met de uitreiking van “De Kei” en 2 wedstrijden. Nadere info volgt nog. Tot dan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s