Club avond 14 maart

Een druk bezochte wedstrijdavond, met als onderwerp “Kerktoren(s) in Nederland”, werd geopend met een verslag uit de ziekenboeg door enkele leden . De berichten waren wisselend en niet altijd even vrolijk. Wij wensen de zieke leden dan ook van harte beterschap en sterkte.

Over Gerrit Stel werd o.a. verteld dat hij meer last heeft van vermoeidheid en pijn en dat inmiddels duidelijk is dat de vorige clubavond helaas de laatste was die hij heeft kunnen bezoeken. Hij geniet gelukkig nog van diverse dingen, maar van het veld ingaan met z’n fotospullen heeft hij jammer genoeg afscheid moeten nemen. Iedereen wenst hem het allerbeste en veel sterkte. We houden contact.

De wedstrijd

Er was een flink aantal foto’s ingestuurd en gezien de inzendingen bleek het niet een gemakkelijk onderwerp.

Compositie, kleur en onderwerp gaven aan dat er het nodige puzzelen aan te pas is gekomen.

Dat er in Nederland veel kerken staan is bekend en de variatie hierin is enorm. Dat er in de streek waar wij wonen ook nog genoeg te ontdekken is op dit gebied staat buiten kijf.

De foto’s werden 2 keer geprojecteerd op het scherm voor een eerste indruk en om alvast aantekeningen te kunnen maken. Hierna gingen we in groepjes van vier de foto’s bespreken tijdens de 3de keer projecteren, waarbij iedere foto uiteraard langer in beeld bleef. Daarbij werd individueel het aantal punten bepaald en genoteerd op de beoordelingsformulieren, waarna die werden ingeleverd.

Na de pauze werden de foto’s weer op het scherm bekeken, waarbij de maker zich bekend maakte en er iets over vertelde. Een ieder kon er kort een mening over geven.

De evaluatie van de club werd ook behandeld, met name de wedstrijdvorm.

Besloten is dat er het volgend seizoen 3 wedstrijden zullen zijn en dat de foto’s weer afgedrukt, in formaat 20×30 cm, worden ingeleverd. Daarnaast kunnen ze ook digitaal worden ingestuurd, zodat we de resultaten kunnen vergelijken.

Voor de slotavond blijft het zoals het was: 2 wedstrijden, waarvoor foto’s worden aangeleverd in formaat 30×40 cm met passe partout in een metalen lijst van 40×50 cm.

Volgende clubavond

A.s donderdag 21 maart is er een lezing over de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord.

Deze word gegeven door dhr. Jan Mensink, waarbij hij ingaat op de foto ’s en hoe hij ze heeft gemaakt. Ook laat hij een aantal foto’s zien van zijn reis door Nieuw Zeeland.

Graag tot ziens op deze avond.