Clubavond

Beste fotovrienden,

Na de inspirerende lezing van Philip Friskorn tijdens onze vorige clubavond, gaan we weer over tot de orde van de dag. Echter niet dan nadat we geconstateerd hebben dat een lezing als deze zeer de moeite waard is en inderdaad een bron van inspiratie en drang tot navolging oproept. Philip gaf naar mij al aan dat hij graag nog een keer terugkomt voor een van zijn andere lezingen.
Vandaag (donderdag, 15 maart a.s.) houden we onze vijfde en laatste onderlinge wedstrijd van dit seizoen. Het gaat erom spannen,  want de onderlinge verschillen aan de top van de scoringslijst zijn klein en er kan dus nog van alles gebeuren. Voor deelnemers: je weet dat de “Kei van de fotoclub Westerveld’ gaat naar die clubgenoot, die op basis van 4 (vier) wedstrijdscores (de laagste van de reeks van 5 vervalt) het hoogst aantal punten heeft behaald. Zijn of haar naam wordt daarbij vereeuwigd op de sokkel van onze kei.
Het onderwerp van vandaag is “Keukenactiviteiten.” Best een lastig onderwerp, dat ook weer heel divers kan worden ingevuld. Bijv. met een foto van de bezigheden in de keuken, waarbij menig fotograaf met een koksmuts op “betrapt” is. Maar het kan ook een foto zijn van het resultaat van die activiteiten en dan schuiven we meer in de richting van de “productfotografie.” Hoe het ook zij: ik denk dat we soepel moeten oordelen over de mate waarin de ingeleverde foto (weer ca 20 bij 30 cm)  aansluit bij de opdracht.
Ik wil deze avond ook even inventariseren hoe we gevorderd zijn met de fotoreeks rond het getal “13”. Daarnaast is het goed even te overleggen over de voorbereiding voor ons eerstvolgend programmaonderdeel “table top: productfotografie en sieraden. ” op donderdag 12 april 2018.
Daar zullen we wat nadere werkafspraken voor gaan maken tijdens deze clubavond.
Hedenmorgen bereikte mij nog het verzoek, of wij (als club) ons beschikbaar willen stellen om op 21 maart a.s. de verkiezingsavond in het stadhuis in Diever te fotograferen. Ik zoek dus enkele clubleden, die bereid zijn daar hun fotografische diensten te verlenen.

Ik hoop jullie allemaal te mogen begroeten op deze avond, die begint om 19.30 uur en doorloopt tot ca 22.00 uur.
Vriendelijke groet,

Wil Kooiman, voorzitter
P.S. Het is en blijft heel vanzelfsprekend, dat je bij verhindering dit even aan mij doorgeeft. Van dat dat ik denk dat ik het daar nu niet meer over hoef te hebben.