Clubavond 18 januari 2018

Beste fotovrienden en vriendinnen,
Na een reces van 1,5 maanden hebben we eindelijk weer een fotoclubavond en wel op donderdag 18 januari 2018.
Locatie: de Wiekslag, tijd: 19.30 uur tot ca 22.00 uur.
Het thema voor deze avond is “Straatfotografie”, een wedstrijd in zwart-wit foto’s. Foto’s in kleur kunnen deze keer dus niet meedoen.

©Gerrit Stel

Alle leden worden uitgenodigd een foto (ongeveer op A4-formaat) in te brengen voor deze wedstrijd.
Op hoofdlijnen blijft de werkwijze van deze avond zoals eerder afgesproken: alle makers zetten de technische gegevens van hun ingebrachte foto op de achterzijde van die foto,  volgens het eerder afgesproken stramien. Laat de maker daarbij ook een korte titel of beschrijving van de foto op die achterkant plaatsen. Zet NIET je naam op jouw foto, want we willen deze keer zoveel mogelijk de foto’s anoniem beoordelen.  Elke foto krijgt natuurlijk wel een nummer, waarbij we aan het eind van de avond de nummers en de namen van de makers aan elkaar koppelen.
We bespreken de foto’s in drie rondes in kleine groepen van 6-8 leden, waarbij ieder van ons dus DRIE maal wisselt van tafel. De beoordeling is daarna schriftelijk, met vermelding van de naam van de beoordelaar en individueel. Als je geen wedstrijdfoto inbrengt, mag je WEL meedoen met de beoordeling.
Ik zal tevoren een groepsindeling maken, zodanig, dat zoveel mogelijk iedereen minimaal eenmaal de bespreking van alle voorliggende foto’s meemaakt.
Of de uitslag van de wedstrijd reeds dezelfde avond bekend kan worden gemaakt, hangt een beetje af van onze snelheid van werken.

Naast de wedstrijd wil ik, voor zover mogelijk, even stilstaan bij de volgende gesprekspunten:

• Terugblik op de Kerstfair in de Wiekslag op 14 dec 2017. De vraag dient zich aan of we hieraan blijven meedoen.
  • De ervaringen van de workshop Portretten en het uitstapje naar Amsterdam. Het komende uitstapje naar Westerbork.
  • Planning/werkafspraken van de bespreekavond van 1 februari a.s.
  • De gastspreker van 1 maart a.s. Keuze van het onderwerp.
  • Onze website en het gebruik daarvan, incl. aansporing tot aanleveren van foto’s uit de eerdere wedstrijden (zie oproep Renny). Daarnaast is deelneming aan de artwork-site nog te beperkt.
  • Het project “Welstaat”.
  • Samenstelling nieuwe bestuur, komend clubjaar. Terugkoppeling uit de selectiecommissie
  • Wat verder nog ter tafel komt.

Ik hoop jullie allen a.s. donderdag te mogen begroeten. Je weet: als je niet kunt komen, laat het me dan even weten.

Deze uitnodiging zal ook als mededeling op onze website komen. Het is de bedoeling dat onze communicatie over onze clubavonden en andere activiteiten in  de toekomst uitsluitend via de website zal lopen. Zorg er dus voor dat je op de website kunt komen door je aan te melden. Dan krijg je ook  meteen bericht als er wat nieuws op de site is geplaatst.

Vriendelijke groet,
Wil Kooiman

P.S.  Mijn-mailadres gaat veranderen. IK wil zoveel mogelijk gaan werken met een hotmailadres en wel wjkooiman@hotmail.com

Het kpnmail-aders zal nog wel een tijdje in de lucht blijven, maar het loopt een keer af. Dus verander mijn e-mailadres alvast in je ledenlijst.